Terug uit IJSLAND...... adembenemend! - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu Terug uit IJSLAND...... adembenemend! - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu

Terug uit IJSLAND...... adembenemend!

Door: jacqueline en theo

Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo

16 Juli 2023 | IJsland, Reykjavik

Terug uit IJSLAND...... niet vergeten!

Wij zijn al even thuis van een prachtig 'rondje IJsland', maar onze trouwe WBJ.nu-volgers hebben ons verhaal niet ontvangen...... ??

En dan mis je wat, zeker als je ons niet via Polarsteps volgt. Vandaar toch even het verhaal 'IJSLAND ROND'.

We beginnen in koel REYKJAVIK.

Even wennen en wij zijn klaar voor onze grote ronde IJsland samen met Piet en Marloes!

We laten Reykjavik achter ons en reizen verder naar de 'Gouden Cirkel' van IJsland. Het Nationale Park THINGVELLIR,GULLFOSS waterval en de geisers GEYSIR en STROKKUR.

Unieke geologische- en historische plekken.... het kokende water spuit zestig meter omhoog, en de Gullfoss, de 'gouden waterval', is Giga!De snelstromende rivieren zitten vol met zalm. Wat eten we vanavond....

En het is mjög bragðgott!Heerlijk dus.

De HJALPARFOSS waterval is de volgende, en zo volgen er nog honderden, met immense krachten op sprookjesachtige plekken.

Uurtjes off-road brengt ons naar geothermale gebied LANDMANNALAUGAR. We wandelen in kleurrijkebergen. Adembenemend. Een lange wandeling, maar wij hoeven toch niet voor het donker thuis te zijn, want het blijft 24 uur licht deze weken. Heel bijzonder.

In HVOLSVOLLUR blijven wij 1 "nacht"op een mooie plek in the middle of nowhere..... en met zicht op de gletsjer die we later gaan beklimmen...

Kan het nog mooier???

Onderweg de Saljalandsfoss, de Skogafoss en de beruchte welbekende actieve vulkaan Eyjafjallajökull (die velen 11 jaar geleden een verlengde vakantie bezorgde[e-1f603][e-1f603]).Probeer geen namen te onthouden!

De hike over de Solheimajokull gletsjer is spannend prachtig!

Van de witte ijskap naar het zwarte lavastrand in VIK. Hier spotten we de papegaaiduikers.... wat een natuurpracht.

Wij blijven 2 nachten ver van de bewoonde wereld in een vulkaan gebied met veel moois.

Door naar de LAKI KRATERS, wandelen in het ruige lavalandschap. Een uitgestrekt gebied met watervallen, meren en kraters.

SKAFTAFELL is het grootste Nationale Park van IJsland, ook weer gletsjers en watervallen tegen een achtergrond van besneeuwde bergtoppen.

We varen op het ijsbergenmeer JÖKULSÁRLÓN tussen huishoge ijsschotsen in fantastische kleurschakeringen.

In KIRKJUBAEJARKLAUSTURK is het zo maar 18C⁰, tegen een hittegolfhier,[e-1f603][e-1f602].

De reis gaat verder langs de prachtige kustregio van de oostelijke fjorden naar de MODRUDALURVALLEI. Hier staat een stapelbedje te wachten in een klein kamertje van een "containergebouw". Iets tussen een AZC en een noodschooltje met 1 toilet en 2 douches voor 12 kamers, maar ook een sauna.... Maar wel alles zeer schoon en op een geweldige plek.

De DETTIFOSS is de krachtigste waterval van Europa, 44 meter hoog en 100 meter breed....Wat zijn wij klein[e-1f603].

We wandelen in ÁSBYRGY, een 4 kilometer kloof met steile 60 meter hoge, rotswanden in de vorm van een hoef. Bijzonder!

In HÚSAVIK gaan we op de boot voor whale watching. Al snel zien we de eerste bultrugwalvissen spuiten en duiken. En dan zwemmen nog 2 giga Blauwe Vinvissen [e-1f433][e-1f433]met ons mee, 33 meter lang, 40 olifanten zwaar... en dat zwemt vlak naast ons mee. Toppie dag!

Door naar het mooie MYVATNMEER (muggenmeer) en het lavadoolhof DIMMUBORGIR met kokende en borrelende modderpoeltjes met hete lava.

Een dag rijden met tussenstops en fotoshoots[e-1f4f8][e-1f603][e-1f603] brengt ons naar het SNAEFELLS schiereiland en zijn magnifieke gletsjers en zwarte stranden omringd door vreemde basalte rotsformaties.

En dan maken we de cirkel rond en komen we weer in REYKJAVIK.

Na een reis door 'leeg IJsland'.....bijna 3x Nederland, met minder dan 400.000 mensen en 500.000 paarden zeer dun bewoond.Maar o zo mooi!

We ontdekken de stad, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld... gezellig.

MAAR dan nogBLUE LAGOON.... een must!

Lekker dompelen, zwemmen en een maskertje doen in de warmwaterbronnen. Ge.....weldig!

En 10 jaar jonger naar huis.....

Groeten Jacky Theo

en ook van Piet en Marloes

• 16 Juli 2023 - 22:18

Peter En Rian:

Bedankt dat jullie avonturen toch nog te lezen zijn op deze manier. Wij zijn ooit een weekend in Reykjavik geweest, hebben dus wel een beetje het idee wat jullie mee gemaakt hebben[e-1f61c].

• 17 Juli 2023 - 05:22

Jantine:

prachtig!!!! Wat een geweldige ervaring lijkt me dit!!! En zulke schitterende foto's!! Bedankt weer voor het meegenieten!

• 17 Juli 2023 - 06:03

Mariëtte Oostvogels-Vriends :

Ongelooflijk mooi. En weer zo anders dan voorgaande reizen. Wij hebben er weer van genoten.

Jos en Mariëtte