Groeten uit Nepal - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu Groeten uit Nepal - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu

Groeten uit Nepal

Door: Theo

Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo

15 Maart 2009 | Nepal, Kathmandu

dag allemaal,

een groet uit nepal
na lange vluchten goed gearriveerd in kathmandu, een fantastisch stad met veel chaos;
we maken kennis met onze 3 medeavonturiers, onze gidsen, onze etten-leurse reisbegeleider linda met een behoorlijke bagage brantse gezelligheid;
we verblijven in hartje centrum, niet al te schoon, vol met locals, in stof en afval, tussen leuke restaurantjes en vele winkeltjes;
ook veel heilige mannen, en nog meer heilige koeien, die op plekken mogen komen die voor ons zelfs verboden zijn;
onze voorbereiding voor de trek is een afwisseling van wat rusten, de stad bezoeken en inkopen doen;

we bezoeken de heiligste hindoeplek ter wereld, vol met ceremonies, crematies, ook de saddu's, heilige mannnen en vooral een bijzondere sfeer; ook de grootste stuppa buddahnat bezoekn we, deze haalde met de blauwe ogen nog de voorpagina van bn de stem laatste week;
alles mooi hier, in een soort indiase sfeer en rommel;

gisteren de backpacks gepakt, een hele klus, wat moet mee, wat mag mee, nog een broek bijkopen, welk eten nog extra en ga zo maar door; en dat alles grotendeel zonder licht want de powercuts zijn hier regelmatig, al dan niet gepland;

intussen zitten we op het lokale vliegveld van kathmandu om in te vliegen in de hymalaya, naar lukla, waar vandaag nog onze 17 daagse trekking begint;
maar het ia al uren wachten na vanmorgen 6 uur, te mistig voor de kleine vliegtuigjes die niet op radar maar puur op zicht vliegen; we wachten dan ook maar liever een paar uurtjes;
vanmiddag de eerste korte tocht; morgen het echte werk met een volle dag naar 3400m;
hier acclimatiseren we een dagje in een leuk dorp;
daarna wordt het hoger en hoger, via al dan niet besneeuwde passen, op naarons doel, het everest base camp; van lieverlee meer kleding aan en minder zuurstof; maar we zijn goed voorbereid, en zowel corne als wij 2tjes gaan ervoor;
we zullen zo in lukla onze crew ontmoeten, de assistent gidsen, de dragers en nog wat meer mensen;

vanaf nu zal het bereik er niet meer zijn en rapporteren we pas bij terugkomst hier in kathmandu;

het zal pittig zijn maar wel heel heel mooi;
na het base camp everest is het weer afdalen, in een paar dagen terug naar lukla

een laatste groet voordat we instappen, we gaan ervoor,

jacky en theo ook namens corne

Deel en publiceer je favoriete foto's met Windows Live Photos