Sinterklaas in Sri Lanka - Reisverslag uit Kandy, Sri Lanka van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu Sinterklaas in Sri Lanka - Reisverslag uit Kandy, Sri Lanka van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu

Sinterklaas in Sri Lanka

Door: Theo

Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo

10 December 2009 | Sri Lanka, Kandy

Dag allemaal

In de voor ons o zo bekende badplaats NEGOMBO hebben we een prima warming-up voor deze reis. Maar ook wel een drukke, met die vele vrienden en bekenden die we de eerste week treffen, en met de feestjes die te vieren zijn.
5 december is de eerste feestdag, maar Sinterklaas is een onhandig feest hier. De chocolade letters smelten a la minuut,de zwarte pieten amper van locals te onderscheiden, en de ruppiahs hard nodig voor de dagelijkse portie rijst.
Met de Sint samen is echter Chandra jarig, de moeder van Dilka, 7 december Dilka zelf en 8 december Theo. Alle redenen voor een big party op 5 december.
En het is gezellig in het hotel dan met de hele familie, 10 man sterk, veel plezier. En met (nu al) de rockversies van Stille Nacht en De Herdertjes als muziek, genieten we van het grand buffet.
Dan volgt nog een extra party buiten de deur met vrienden van 17 jaar geleden, Jayaradne en de minister van textiel met hun families.
Ook zus Annie is intussen goed gewend in Sri Lanka en heeft het prima naar de zin.
En steeds maar blijft het mobieltje van Theo gaan, en volgen er nog veel afspraken tussen het bedje boekje biertje door.

Intussen zijn we noordwaarts gereisd en bezoeken in POLONARRUWA de historische stad, en in SYGIRIYA doen we de befaamde rock.
Onderweg gaan we natuurlijk langs het olifantenweeshuis in PINNAWELA waar het een prachtbeeld is met die vele olifanten en de jonkies badend in de rivier.

In HABARANA e.o. doen we een safari op een olifant. Altijd mooi in een fantastische natuur, door jungle en rivieren, en we spotten vele vogels.
Het wordt dan extra spannend als in de finale alle kleppen van de hemel opengaan, wij de hoosbui van ons leven krijgen, en de tour erg gaat lijken op ‘elephant rafting’.

Een leuk programma tot nu toe, en nu op naar KANDY met onze prima driver Andrew, die we nog kennen uit de tsunamitijd, en erg bekend is vanwege zijn 'spoorloos'activiteiten, waarbij hij al 27 kinderen met moeders verenigde.

Intussen veel regen een paar dagen maar desondanks genieten we en horen jullie nog van ons, inclusief de foto's die nog volgen.

Groetjes jacky en theo
en van annie natuurlijk