Rondje Nederland Etappes 9 10 11 12
Door: Theo
Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo
19 Augustus 2016 | Nederland, Rijsbergen
Noord Holland-Friesland-Groningen-Drenthe.
Deze 4 Provincies fietsen wij deze week door in 4 etappes.
De eerste dag vertrekken wij nabij DEN HELDER met straffe wind van voren. De AFSLUITDIJK over is dus 26 km zeer pittig. Maar wel bijzonder om per fiets te doen. Niks te zien en toch mooi!
Na 90 km bereiken wij sfeervol HARLINGEN en verblijven gezellig tussen de vele vakantie-schippers.
Voor ons de eerste keer in Friesland, een mooie stempel bij dus in het paspoort.
Etappe 2 omvat de Noordzijde van Friesland. Over met schapen gevulde dijken, door stille dorpen en langs lege ijsbanen.
Na 80 km zijn wij bij het LAUWERSMEER. In ANJUM is een prima plek om een nachtje te blijven. Eeltje en Roos zorgen goed voor ons!
De oversteek over de Lauwersdam op dag 3 brengt ons in Groningen. In een mooie etappe Zuidwaarts langs het prachtige Lauwersmeer is het genieten van prachtnatuur met vele ooievaars en badende runderen. Mooi mooi mooi!
Intussen is de wind beter en de zon is er de hele dag. Das pas Nederland!
Na een pauze in Groningen stad fietsen wij wat later Drenthe binnen en bereiken na 90 km gezellig ZUIDLAREN met de 7j mooie brinken.
Even langs de paardenmarkt en Berend Botje en weer door.
De 4e en laatste etappe is 100 km. Pffff.... Over paarse heidevelden en langs de bekende hunebedden is het mooi fietsen maar zijn weer wel blij dat COEVORDEN in zicht is.
Een mooie finish. Geen goud maar wel goed.
Kortom: mooie 4 etappes in Noord Nederland. Om de Ronde van Nederland af te werken rest ons nog het gedeelte DEN HELDER - VLISSINGEN - RIJSBERGEN.
Maar.........even wachten..........
Fietsgroeten Jacky Theo
Foto tip: om alle foto's bij het verslag te zien het icoontje 'foto's' (links) aanklikken.
19 Augustus 2016 - 12:19
Kees En Marlies:
Wat fijn dat jullie weer zo hebben genoten van een stuk Rondje Nederland.
Wat een geluk deze keer met het weer.. Alles ziet er anders uit als de zon schijnt toch.
Veel plezier en succes later met het laatste stukje..
En dan weer op naar een volgende uitdaging.. -
21 Augustus 2016 - 14:31
Peter En Rian.:
Wij wisten het wel, het is zo slecht nog niet in het Noorden!!!
Jullie zijn lekker uitgewaaid, maar gelukkig was het droog en zonnig.
TZT veel plezier met de laatste etappes.