Ouro Preto en het zwarte goud.
Door: Theo
Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo
12 Oktober 2011 | Paraguay, Asunción
Voordat we ‘het grote water’van Iguacu achter ons laten doen we een dagje PARAGUAY, het kleinste land van Zuid Amerika. We ervaren het grote contrast met grote buur Brazilië, veel minder ontwikkeld, veel minder verwesterd. We bezoeken CIUDAD DEI ESTE, een mooie grensplaats, de sluiproute voor Amerikanen die hierlangs zonder duur visum Brazilië ingaan.
Wij reizen voort en zien dat ons stapeltje instapkaarten voor de binnenlandse vluchten aardig slinkt, kaartnummer 7 en 8 vliegen ons naar OURO PRETO, ‘Vila Rica’, de rijke stad,de kroonjuweel in de bergen van MINAS GERAIS, de grote provincie formaat Frankrijk!
Het stadje Ouro Preto heeft een bijzondere uitstraling en een grote geschiedenis met veel rijkdom vanwege de goudmijnen. Voor de cultuurminnende toeristen zoals wij is het pittig om via de steile ruw geplaveide straatjes de prachtige kerken en musea te bereiken. De sfeer is leuk in de stad vanwege grote feesten met straten vol muziek en vol bier. We sluiten ons met gemak aan, en hebben goede tijden op de terrasjes en in de heerlijke restaurants.
Onze reis gaat verder naar PARATI, de piratenstad aan de idyllische baai van Ilha Grande, het gebied van de Guaiana Indianen. De koloniale kern is ook hier weer kleurig mooi en heeft architectonische hoogstandjes. Het is een plaatje, met de dichtbeboste Serra de Mar als groene coulissen op de achtergrond. Een dagje varen in de baai is heel relaxed, met de ’Sonho Meu’, een oude schoener zeilboot doen we een aantal eilandjes aan, snorkelen rond de boot en rusten uit op de bounty strandjes. Tot de sunset blijven we op het beroemde stadsstrand Praia Trinidade. Das pas vakantie!
Vandaag verlaten we onze mooie pousada in de oude stadskern en vervolgen onze reis naar RIO DE JANEIRO, de uitsmijter van onze reis door Brazilië. Een mooie midweek centraal op de Copacabana is een prima vooruitzicht.
Alles mooi en goed hier dus, groetjes uit Brasil.
Jacky en Theo