Als padvinders door de bloemen - Reisverslag uit Madeirã, Portugal van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu Als padvinders door de bloemen - Reisverslag uit Madeirã, Portugal van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu

Als padvinders door de bloemen

Door: Theo

Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo

29 Juni 2008 | Portugal, Madeirã

bom dia,

we maken mooie tochten langs de levada´s, de smalle irrigatiekanalen waarvan 2000 km is aangelegd op dit kleine eiland van 20x30km;
ons padvindersgevoel, vaste tred, orientatievermogen en zeker geen hoogtevrees, leidt ons langs stille bergdorpjes en wilde kusten, door mooie berggebieden, over smalle paadjes boven steile helingen, door donkere tunnels en langs verfrissende watervallen; en met behulp van ons walking-gide-book komen we via mysterieuze laurierbossen, suikerrietvelden, bananenpantages en wijngaarden steeds weer op het juiste punt; mooi mooi mooi !
vele rappe lizards lopen en ritselen met ons mee en zorgen voor een muggenvrij parcours hier;
ook jullie kunnen even meelopen via de bijgevoegde foto´s:

en dan ´s avonds weer het heerlijke herstellen in Funchal Centro;

nu genieten we in en rond ons Baia Azul**** hotel; kamers ruim en luxueus, vlakbij is een golfballetje te slaan, 2 zwembaden, goed geoutilleerde sportschool, we kunnen naar de sauna en turksbad; het weer is prima, de blauwe oceaan vlak voor ons, een slokje nabij, de rust weldadig; ja, echte padvinders

maar niet lang meer, want we zijn al snel weer thuis; het was heerlijk hier op Madeira!

adeus, amahna

groetjes jacky en theo

• 29 Juni 2008 - 12:50

Marlies En Kees.:

Nooit geweten dat Madeira zo mooi was.
    Ik vind alleen die wandelpaden een beetje smal en vooral heel diep af en toe.
    Voor morgen een goede terugreis gewenst en we zien jullie weer snel.
    groetjes Marlies en Kees.

• 29 Juni 2008 - 17:55

Ad Helma:

Dat ziet er weer goed uit ,en om zo tot rust te komen dat hebben jullie wel nodig!!! Geniet er nog even van,en prettige reis.Gr Ad Helma

• 29 Juni 2008 - 19:40

Tonny:

Geweldig weer zo te zien,heb even met jullie meegelopen,was wel hoog en smal en diep !!!
    goede vlucht terug en tot snel

• 30 Juni 2008 - 00:18

Bert En Ria:

Mooie bergen daar in Madeira. Wij zijn vandaag ook op pad geweest in de bergen, ook dat was prachtig.Nog een paar fijne dagen daar en vele groetjes Bert en Ria

• 30 Juni 2008 - 04:33

Yantin:

gweldig zeg wat een avontuur weer, geniet er maar lekker van tot het laatste moment.
    Groetjes, ook namens Holis

• 30 Juni 2008 - 17:13

Greta:

wat weer prachtig
    groeten Greta

• 03 Juli 2008 - 17:47

Cobie Verberg:

Wat een geweldige foto's, wij zijn ook helemaal weg van Madeira, we hebben er superveel gewandeld. Blijf wel op de paden want veiligheid voor ales.
    Veel plezier nog en bedankt voor de berichtjes die we steeds ontvangen zodat wij ook weer leuke ideeën opdoen voor vakantie-uitjes.
    Wij vertrekken binnenkort naar Viëtnam voor een maandje.
    Groetjes van Cobie Verberg(vriendin van Els)