Gruusgott aus Holzgau
Door: Theo
Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo
22 Juli 2011 | Oostenrijk, Holzgau
Voor ons is het de ‘wandel-7-daagse’ van het Lechtal deze week.
En het is heerlijk hier, elke dag vol aan de bak. De ene dag een relaxte mooie tocht langs de oevers van de Lech, die het smeltwater met oorverdovend gedonder naar de valleien brengt en waar het struikgewas een paradijs is voor talrijke diersoorten en inheemse planten.
De andere dag een pittige klim van ‘buiten categorie’ naar de Simsshutte op ruim 2000 meter, langs woeste rotspartijen en heldere waterbronnen, door donkere tunnels, sappige groene weiden en romantische bossen.
Maar het echte werk is de ‘monstertocht’ via de Duitse Kemptnerhutte naar de Jochelspitze. In mist en kou steken wij woeste rivieren over, overbruggen wij hoogteverschillen via rotsen met behulp van kabels en touwen, en beleven wij glijpartijen op moeilijke blubberhellingen. Maar ook vooral veel moois, want gemsen kijken stoer vanaf hun rots neer op ons geploeter en murmeltieren drentelen voor onze voeten met hun jonge tiertjes. Spannend is het vooral door onstabiel weer en de tijdsdruk omop tijd terug beneden te zijn in Holzgau dorp.
Genieten en afzien dus in dagvullende tochten, van alm naar alm, van gipfelkreuz naar gipfelkreuz, omlijst door een grootse bloemenpracht en witte toppen.
Mooi mooi mooi!
Overdag trekken we met 3tjes op, kleine broer Corne is onze wandelmaat. ’s Avonds is het nagenieten, samen met broer Anton en zijn May en vele andere gezellige Belgen die hier verblijven in ons 5* hotel Ober Lechtalerhof, met culinaire hoogstandjes van de kok, goed aangekleed met heerlijke glaasjes Blaue Zweigelt en Kaiser Halbliter.
Kortom: fijn vertoeven hier in Tirol.
Groeten Jacky en Theo.