Over de THORUNG LA PAS 5416 meter!
Door: Theo
Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo
05 April 2012 | Nepal, Pokhara
Na de rustdag in MANANG stijgen we langzaam verder naar YAK KHARKA, we passeren op 4000 meter de bomengrens en lopen in de eerste sneeuw. Alles in zonnig wandelweer. We zien steenbokken, blauwschapen en hymalaya gieren. Yaks met volle vrachten passeren ons op de smalle paden. Maar toppie is wel het sneeuwluipaard, als we deze horen vlak achter onze lodge en naar beneden zien sluipen het dal in. Ongelooflijk en zeldzaam prachtig!
THORONG PEDI is op 4500 meter en wij bereiken het via steile hellingen. De hoogte is goed merkbaar door de ijle lucht maar de fenomenale uitzichten maken veel goed. De dag voor de grote klim doen we een acclimatisatietochtje naar TP Basecamp op 4700 meter.
Dan zijn we er klaar voor en vertrekken 's morgens om 5 uur voor de oversteek van de THORUNG LA pas over 5416 meter.
En het is een heel zware tocht, maar als we om 9 uur op de top staan voelen we ons weer groot en sterk. De uitzichten zijn leterlijk adembenemend, met de in het zonlicht glimmende Dhaulagire (8167m) als pronkstuk.
Na de fotosessie bij de gebedsvlaggen en en dansje met de sjerpa's volgt de forse en taaie afdaling van 1700m naar MUKTINATH op 3760m.
Na deze zware dag volgen we de Kali Gandaki vallei, ontmoeten vele pelgrims bij de kloosters, en bereiken zo het fotogenieke gehucht KAGBENI (2800m).
Vervolgens trekken we door een onwerkelijk woestijnlandschap en passeren we het verboden koninkrijk Mustang.
In 3 dagen dalen we verder via MARPHA (2860m) en LETE (2480m) naar TATOPANI (1190m) waar we baden in de heetwaterbronnen. Eindelijk een lekker warm bad!
Om in GOROPANI (2860m) te komen moeten we opnieuw stijgen, en wel 1700 meter deze dag. Opnieuw en heel zware dag maar ook wel weer met de mooiste panorama's ter wereld.
GANDRUNG bereiken we via prachtige rododendrom wouden, en BIRETHANI is ons laatste station voor het eindpunt in NAYAPUL(1100m).
Wij zijn dan weer in de bewoonde wereld en laten ons snel met de bus brengen naar POKHARA.
Hier hebben we weer een echt hotel, met een warm bad en en echte wc pot.
Wat en luxe!
We gaan nu nog en paar daagjes nagenieten van de prachtige trekking die erop zit, en bouwen een lekker feestje in KATHMANDU als afsluiting.
En dan hebben we naturlijk weer zin in en paaseitje wat we ongetwijfeld gaan vinden als we zondag weer thuis zijn.
Groeten allemaal, en dank voor de vele leuke reactie op de site of via de e mail.
We doen er en paar fotootje bij, maar de mooiste foto's zijn weer thuis te bewonderen.
Jacky en Theo