In ' afvalrace' over Bali - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu In ' afvalrace' over Bali - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu

In ' afvalrace' over Bali

Door: Theo

Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo

16 April 2011 | Indonesië, Batavia

Hoi iedereen.

Het is opnieuw een mooi gezelschap waarmee we op Bali reizen.
Met 7 man sterk een mooie club.

Voor Joop is het altijd genieten hier, doet zijn bekende rondjes, ziet vele vrienden, leest boeken en nuttigt enkele bintangetjes bij dat alles. Maar intussen is hij weer aan het werk in Nederland, voor de baas die overal de zon probeert buiten te houden. Hopelijk komt er een topjaar voor Joop, en dus ook voor ons een topzomer. Het was weer gezellig Joop.

In SANUR koekeloeren we hele dagen over de beach en de zee, maar is voor Corné de golfbaan de place to be, een prima plek om wat daagjes zijn holes te lopen. Hij maakt goede scores en treft het met zijn caddies met het bekende logo op de rug ‘i am more than a caddie!’. Op Sanur Beach nemen wij de resultaten kritisch door samen met zijn allen.

Annie verslindt de nodige boeken en geniet van alle mensen hier. Alles onder het genot van de lekkere peuken. Ook de lekker maaltijden zijn goed besteed aan Annie. Lekker lekker! Samen met Jacky wordt ze door vele vriendelijke Balinezen de shops binnen geglimlacht. Bovendien srtaat er nog een belangrijke afspraak met de zilversmid.

Koen en Marlou zijn de jongelui onder de levensgenieters en de levensgenieters onder de jongleui. Het is niet toevallig dat ze binnen een halfjaar weer terug op Bali zijn. Koen leeft zich uit met de vishengel, Marlou leest relaxed een hele dikke trilogie en absorbeert veel vitamine V.

Voor ons 2tjes is het altijd leuk hier, genieten van alles en het is altijd anders door het gevarieerde gezelschap en door de onvoorspelbare verhalen van de vele locale vrienden. Deze keer wel vrij veel regen, door de goede timing daarboven is het verlet echter beperkt. Het bedje boekje biertje verhaal lukt gewoon als altijd, onze wandelactiviteiten zijn de komende weken gepland.

Wij zijn nu weer terug in KUTA waar we direct betrokken zijn bij het plechtige bezoek van de minister van toerisme. Marlou, Annie en Jacky helpen de minister bij het in zee plaatsen van de pasgeboren jonge schildpadjes, Corné sluit zich aan bij het peloton fotograven en filmers van de pers, Koen houdt zich op met zijn collega’s politieagenten en Theo geeft een interview voor de TV over het hedendaagse toerisme in Bali. Een happening met veel belangstelling en een veel gelukkige kleine schildpadjes die in de grote oceaan op zoek gaan naar hun moeder.

Vandaag is het echter voor Marlou en Koen ook weer voorbij, gaan de laatste dag mee naar het strand en vliegen vanavond terug naar huis. De afvalrace neemt nu serieuze vormen aan, maar met 4tjes gaan we nog even verder hier in dit paradijsje.

Warme zonnige groeten allemaal, ook van onze reisgenoten.

Jacky en Theo