Chillen op CABO VERDE
Door: Theo
Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo
19 Januari 2013 | Kaap Verdië, Praia
Voorbije dinsdag nog in de drukke vroege ochtendspits vol sneeuw, en acht uur later in het hete zand op het witte strand van SAL in Kaapverdië. Een mooie transfer die ons brengt naar dit heerlijke Afrikaanse bounty eiland.
En het verblijf is hier prima, wij hebben in vakantiedorp Melia Tortuga Beach een prachtige villa waarin een mooi gezinnetje het prima zou redden. Voor ons 2tjes alle luxe voorhanden.
Alles direct aan het mooie witte brede zandstrand, daar draait het vooral om deze week. Liggen, lezen en iets lekkers erbij.
Maar er is ook een plaag waarmee we van doen hebben, de forse Saharawind.
Thuis noemen wij dit storm, echt hinderlijk.
Hierdoor wordt de zon getemperd, en de golven aan het voeteneind van ons zonnebedje nemen Tsunami-achtige vormen aan. De rode vlag, dus geen zwemmen, niet snorkelen en ook geen duiken vanwege te sterke stromingen. De pagina’s waaien bijna uit de e-rerader. Wel genieten van de wereldtop van kitesurfers die hier trainen voor de naderende kampioenschappen.
Wij houden het dan vooral bij de ‘droge’ sporten.
‘s Morgens vroeg wandelen naar SANTA MARIA, het dichtst bijzijnde stadje van dit eiland. Authentiek Afrikaans met mooie mensen, bijna allen actief in de visserswereld of bezig met toeristen. Een mooie afwisseling is ons trainingsrondje over het mooie jogging parcours wat hier langs de kustlijn loopt.
Maar vandaag is het voetbal, en wij vieren de ‘0-0 overwinning’ van Cabo Verde op Zuid-Afrika. Een prima opening voor de debutant.
En niet vergeten……….al dat lekkere eten……….
Elke avond een heerlijk restaurant met veel lekkers. Het is vooral een paradijs voor visliefhebbers, ongelooflijk! Maar (al is er hier geen grassprietje, geen modder) ook een ingevlogen biefje, varkenshaasje en kippetje is er. Vanavond zelfs rijst met konijn op het menu. Lekker lekker lekker!
Verder zal deze week het programma vooral op chilling staan, moet te doen zijn denken wij.
Op een eiland wat wordt beheerst door zout en zand, vlakte en droogte. Wij zullen zorgen dat wij zelf niet uitdrogen en brengen de mooie verhalen al snel naar jullie.
Tchau. Jacky en Theo.