Super Eifelsteig - Reisverslag uit Monschau, Duitsland van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu Super Eifelsteig - Reisverslag uit Monschau, Duitsland van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu

Super Eifelsteig

Door: Thro

Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo

05 Juni 2013 | Duitsland, Monschau

Dag allemaal

De Eifelsteig is één van de mooiste langeafstandswandelingen van Europa. Van Aken, de Kroningstad van Keizer Karel de Grote, tot Trier, de oudste stad van Duitsland. Het is in totaal 313 kilometer fantastisch wandelen.
Deze week zijn we gestart bij Aken en wij zijn inmiddels 3 wandeldagen verder. Door een ongekende natuur van de Eifel lopen we langs wilde rivieren en kratermeren, door bossen en weiden, door stadjes en dorpen, steil bergop en diep bergafwaarts.
En het is mooi mooi mooi!
Jacqueline en maatje Jeanne zijn de helden die dat allemaal doen in wandeldagen die bijtijds beginnen om in de late middag nog te kunnen nagenieten op de zonnige terrassen hier in gezellig Gmund waar wij ons hotelletje hebben.
Theo en Marius maken lange fietstochten, met soms (iets te) steile klimmetjes maar vooral mooie uitgezette routes langs de Ruhr, de Ahr, de Olef en nog veel meer.
Alles goed behoudens een valpartijtje van Theo vandaag. De schade is beperkt en morgen kan er weer gefietst worden.
Ook voor de wandelaars de laatste etappe morgen deze week, om te eindigen in Blankenheim.
De eerste grote aanzet is dan gemaakt om deze prahctige tocht naar Trier later te voltooien.

Wij groeten allen uit een mooi en zonnig zomers Eifelgebied.

Schuss und auf wiedersehen.

Jacky Theo Jeanne en Marius.