YES! Het Noorderlicht! - Reisverslag uit Tromsø, Noorwegen van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu YES! Het Noorderlicht! - Reisverslag uit Tromsø, Noorwegen van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu

YES! Het Noorderlicht!

Door: Theo

Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo

22 Februari 2016 | Noorwegen, Tromsø

Nog een keer dag allemaal

Missie geslaagd..... wat een sensatie, wat een beleving!!!

Al voordat wij het basiskamp BREIKVIKEIDET bereiken zien wij de groene flitsen al. De activiteiten daarboven zijn gestart.
En meteen bij aankomst verandert de hemel totaal voor ons.
Een wonderlijk spektakel wat voelt als een bijzonder geschenk.
Wij worden getrakteerd op een helder Noorderlicht wat zich eerst aan de Noordzijde als een breed dansend kleurrijk gordijn toont.
Later kleurt de hemel aan de Westkant ook flink op.

Hier gingen we voor..... Doe maar 4 Heineken!

Het basiskamp is extra sfeervol verlicht door de bijna volle maan. Tussen de 'voorstellingen' is het goed toeven bij het kampvuur buiten of in de warmere hutten binnen. En iedereen is blij. Missie geslaagd.
Mooi mooi mooi!!!

Behalve het licht in de avond ook natuurlijk weer activiteiten overdag. Wij wandelen naar de Zuidpunt van het eiland, genieten van de natuur en bezoeken hier en daar een museum.

Met gids Magné doen wij en sneeuwschoenwandeling in het beboste Tromso Noord en ploeteren een paar uurtjes door de tiefschnee. Door mooie bebossing, heuveltje op heuveltje af, een erg leuke bezigheid.

Het bezoek bij de skischansspringers is mooi. Op de uitnodiging om ook een sprong te wagen vanaf 130 meter zijn wij verder niet op ingegaan.
In het centrum van TROMSO is een sneeuwsculpturenfestival waar wij de kunstenaars de hele week hebben gevolgd. Prachtige kunstwerken als resultaat.

Als afsluiter hier een gezellige avond in super TROMSO. Lekkere restaurants. Heerlijk eten. Fijne wijnen. Gezllige pubs. Dus een lekkere grote Mack, het lekkere bier uit de lokale brouwerij hier, de meest noordelijke brouwerij op de wereld. Smaakt bijzonder.

Wij kijken met 4tjes terug op een super week. Alles erop en eraan, en het hoofddoel bereikt. Fantastisch Nord Norge!

Blije groeten van ons 4tjes.
Jacky Theo Piet Marloes.

Intussen zijn er ook foto's geplaatst. Nu weigert de Google Maps de juiste locatie aan te geven. Jammer

• 22 Februari 2016 - 20:36

Basjes Bericht:

Ik heb al schitterende foto's gezien van het noorderlicht , weer een hele belevenis.
    Ik wacht de foto's op de site af.

Gr Toon

• 22 Februari 2016 - 20:53

Tania & Luc:

Hartelijk dank voor de prachtige foto's die we via Whatsapp mochten ontvangen.

Luc & Tania uit België (Holzgau)

• 22 Februari 2016 - 22:43

Rianne Plitscher:

Hoi Theo en Jacqueline,
    Lang geleden dat we elkaar zagen/spraken, maar bij het zien van jullie huidig reisplek 'moest' ik even reageren. En dan die foto's van het Licht. Super! Een wonder om te zien, en n wonder dat t er ook was. Nu zijn jullie er natuurlijk wel in een goede periode. Maar koester deze prachtige beelden. Zo mooooooooi.
    Groetjes, Rianne (Roosendaal)

• 23 Februari 2016 - 01:25

Yantin:

wat geweldig om nooit meer te vergeten lijkt mij!!!!!!!!!

• 23 Februari 2016 - 09:12

Marion:

Prachtig dat jullie dat mogen meemaken, jullie verdienen die mooie geschenken uit de hemel!

• 23 Februari 2016 - 09:31

Gert-Jan En Lian:

Super, mooi dat jullie het uiteindelijk hebben mogen aanschouwen! veel plezier nog!gr.

• 23 Februari 2016 - 12:36

Peter En Rian:

Op deze manier is de winter helemaal niet vervelend, verse sneeuw, strak blauwe lucht en als klap op de vuurpijl "Het Noorderlicht".
    Wat wil een mens nog meer!!

• 23 Februari 2016 - 20:52

Nico:

Wat een geweldige ervaring weer voor jullie, M OOI!!!!!

• 26 Februari 2016 - 16:01

Hannie:

Waauw! Het moet fantastisch zijn en wat geweldig voor jullie om dit natuur verschijnsel dan ook echt mee te maken.

• 26 Februari 2016 - 16:28

Els: