Sneeuw sneeuw sneeuw! - Reisverslag uit Holzgau, Oostenrijk van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu Sneeuw sneeuw sneeuw! - Reisverslag uit Holzgau, Oostenrijk van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu

Sneeuw sneeuw sneeuw!

Door: Theo

Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo

21 Januari 2012 | Oostenrijk, Holzgau

Gruus Gott nochmals

Na onze zonnige berichten eerder deze week, nu een groet uit een volledig ingesneeuwd Holzgau en grotendeels dichtgesneeuwd Lechtal.
Het skiën hier was toppie totdat de sneeuw het heft in handen nam hier en ook ons programma deed veranderen. Geen skiën meer maar wandelen, ook prima.
Eerst een heerlijke wandeling langs de Lech naar Elbigenalp, en retour langs de andere zijde van het water. Een prachtige en pittige sneeuwtocht van ca. 25 km. Gewoon genieten dus.
En intussen valt er maar sneeuw en sneeuw. De volgende dag is het dan ook veel moeilijker om een goede tocht uit te stippelen. Maar we wagen het en gaan richting Steeg, echter niet heel ver, de eerste gevaren van lawines zijn immers aangekondigd. Vorsicht!
Dan het besluit om niet naar huis te rijden zaterdag, veel te veel sneeuw, het dal nu en dan dicht, alles neemt ‘Betzigau-vormen’ aan.
We nemen afscheid van onze Belgische vrienden Tanja en Luc waar we de hele week veel gezelligheid mee deelden, zij vertrekken wel volgens plan.
Voorbije nacht weer een metertje erbij, het hele dorp zonder stroom, en ook vandaag weer sneeuw sneeuw sneeuw. Deze dag extra is het toch weer goed wandelen, aanvankelijk door tiefschnee, goed voor de conditie, later over geprepareerde paden naar Bach. Tractors rijden af en aan met tonnen sneeuw, hoteleigenaren staan op het dak om de sneeuw te ruimen voordat lawineachtige taferelen ontstaan op de parkings. Wij hebben inmiddels onze auto uitgegraven en binnen geplaatst voor het vertrek van morgen.

Intussen is de sneeuwval gestopt, zitten we weer aan de apres, en bereiden ons voor op het inpakken. Vanavond nog een laatste heerlijk avondje in het restaurant, morgen weer gewoon lekker naar huis.

Het was een lekker weekje. Groeten Jacky en Theo.