Afzien....maar mooi mooi mooi!!! - Reisverslag uit Setcases, Spanje van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu Afzien....maar mooi mooi mooi!!! - Reisverslag uit Setcases, Spanje van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu

Afzien....maar mooi mooi mooi!!!

Door: Theo

Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo

14 Juli 2013 | Spanje, Setcases

Na de rustdag in PRATS DE MOLLO met gezelligheid en lekkers op mooie terrasjes volgt weer het echter werk. We vertrekken via het dal van de Tech met een inspannende klim over de steile, beboste bergflanken van Col Pregon.en de kam van de Serre de Finestrol.
We dalen af naar het zuiden naar het dorpje SETCASES, een Spaans wintersportdorpje.
Dan volgen twee dagen hoog in de bergen, inspannende dagen die beloond worden met zeer mooie uitzichten, en wij bereiken de witte rotsen van Roc Colom (2507 m) en de besneeuwde toppen. We klimmen deze dag 1650 m en dalen 850 meter!
Nog steeds lopen we elke dag ongeveer 9 uren.
Dan volgt één van de mooiste hooggebergte-wandelingen van de Pyreneeën, een zware tocht met een geleidelijke stijging langs de Spaanse kant van de kam tot de PIC de la VACA (2826m) en PIC de NOUFONTS (2861 m).
We dalen weer af en volgen de schitterende bloemenvallei van de rivier de Eyne en de gecultiveerde laagvlakte naar SAILLAGOUSE.
Dan een lange wandeldag door CERDAGNE, een weidse hoogvlakte en een prachtige om zo het MASSIF DU CARLIT te bereiken. Wij verblijven 2 nachten in een hut aan het stuwmeer van Bouillouse. (2005m).
Dan is er een rustdag die we deels besteden aan een ’12 meren wandeling’, stijgen hiervoor nog 500 meter extra, en het is prachtig!
Na de rustdag rest ons de 2 finale dagen.
De dalen zijn breed en hebben steile wanden. We wandelen langs het meer van Bouillouse en stijgen dan heel langzaam verder naar Orlu (2390 m). Wij zien alpenmarmotten voor hun holen en gemzen op de gletscher.
Vanwege de massa’s sneeuw raken we meer en meer van de gebaande paden af, en het wordt erg zwaar. Over ruige pieken wordt het wandelen meer klauteren en klimmen. De voorlaatste etappe is een technisch zeer moeilijke, evenzo een extra lange door de giga gletschers die wij moeten oversteken, sneeuwvlakten die zweven boven snelstromende ijsbeekjes, te vol met smeltwater, die wij dan met touwen en haken moeten oversteken.
Het wordt nog spannender als na 10 uur onderweg onweer dreigt en onze vakkundige gids Bram er druk op zet om tijdig onze hut En BEYS te bereiken. Wat een dag……!
Onze laatste wandeldag begint met regen, felle bliksemflitsen en harde donderslagen. Wij doen de laatste sneeuwvelden en dalen 1500 meter af naar AX LES THERMES, een heerlijk authentiek kuuroord waar ons een prima hotelletje wacht. Een feest voor ons!
En nagenieten van 13 prachtige wandeldagen, met 248 kilometers, ca. 11.500 meter stijgen en 12.500 dalen.

Wij treinen de andere dag in 6 uurtjes naar BANYULS SUR MER, waar we in gezellige Catalaanse een tropisch feestweekendje doormaken. Mooi mooi mooi!!!

Maandag reizen we door naar Alpe d’Huez waarover later meer.

Groeten

Jacky Theo Corné