Molukken: 1024 eilanden - Reisverslag uit Ambon, Indonesië van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu Molukken: 1024 eilanden - Reisverslag uit Ambon, Indonesië van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu

Molukken: 1024 eilanden

Door: Theo

Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo

29 Maart 2008 | Indonesië, Ambon

........maar we doen ze niet allemaal.

dag allemaal,

in MANADO noord sulawesie hebben we een prima 'warming up' en verblijven in een moderne schone stad waar we meteen de indosferen proeven en wennen aan de hitte; we slalommen tussen vele vele kerken en moskeeen waar de moslims en christenen prima samenleven en zich voorbereiden op pasen;

rond BUNAKEN island is het fantstisch duiken in een van de mooiste 'onderwatertuinen' ter wereld; we dalen af langs diepe koraalwanden met kleuren van 80 regenbogen samen, zien massa's vissen groot en klein en we worden vergezeld door reuze groene schildpadden, bijna even groot als wijzelf; mooi mooi mooi !
weer boven water zijn we te gast bij een familie die voor ons heerlijke vis bakt en aankleedt met de lokale hete sauzen; enak sekali, lekker lekker;

we sluiten af met een klein rondje noord sulawesie, zien mooie baaien, bezoeken drukke markten en proeven uiteraard de sterke toeak;

we vliegen naar TERNATE het eerste molukken eiland wat we aandoen; in de handelsrijke snoeihete ternate stad ervaren we meteen de vriendelijke bejegening van de lokale bevolking; we zijn hier meteen ook in VOC tijden beland, bezoeken fort oranje, jammerlijk onderkomen, slecht onderhouden en dus niet mooi; dit in tegenstelling tot het mooie portugese fort tolucco;
aan de voet van de gamalama vulkaan lopen we op de lavarbrokken, zien we diverse kratermeren en zwarte stranden;
op het sultanpaleis worden we persoonlijk ontvangen door sultan's zus die ons verrast met enerverende gtst verhalen uit de nederlandse japanse potugese en spaanse tijden hier; een zeer bewogen geschiedenis mooi verteld in heel lief nederlands;
een bijzondere ontmoeting waarbij ook het paleis wordt getoond en een aantal prachtige rijksschatten;

TIDORE eiland is bekend va het 1000 rupiah briefje; we reizen dit kleine eiland snel rond in een dag met de bemo; het hoogtepunt hier is de snorkelsafarie die we voor de kust maken; ook weer erg kleurrijk koraal, vele vele vissen, enkele turtles en zelfs een haai die onderdoor passeert;

het is bijna 2 uur vliegen naar AMBON en zijn dan op een van de bekendste molukken eilanden; in ambonstad zijn nog veel verwoeste gebouwen van de onlusten rond 2000 te zien, maar mooier zijn het molukken museum en het standbeeld van heldin Maria Christina die moedig over de baai uitkijkt; met pasen gaan we naar de kerk (2e paasdag)in een kleine desa in de bergen en ervaren hier van dichtbij de hechte familiebanden, het sterke geloof en het respect voor de ouderen;

vanaf ambon gaan we naar SERAM, een van de grootste molukken eilanden waar we wat primitiever zullen verblijven en ook niet bereikbaar zijn; onze ervaringen aldaar volgen later, hopelijk over een weekje;

FOTO's hebben we genoeg gemaakt maar kunnen deze helaas (nog) niet plaatsen; ook dit hopelijk over een week;

wij groeten iedereen, het gaat gewoon goed hier zoals julie lezen, en hebben het gezellig;

jacky theo
en natuurlijk corne