Marokko. Van Marrakesh naar Jebel Toubkal
Door: Theo
Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo
06 Augustus 2014 | Marokko, Marrakesh
Vandaag in MARRAKESH, de 'Parel van het Zuiden'.
Bijzonder en prachtig, met kleurrijke markten, moskeeën, paleizen en palmentuinen.
In de schaduw van de imposante Koutoubia-minaret ligt het beroemde Djema el Fna plein. Er vormen zich grote cirkels toehoorders rond de verhalenvertellers, vuurvreters, waarzegsters, acrobaten, slangenbezweerders, kwakzalvers en zelfs tandartsen. Voor een paar Dirham koop je een tweedehandse kies die ter plekke kan ingezet worden. Ongelooflijk.
Het is een bijzonder aanzien vanaf het terras, terwijl het genieten is van de heerlijke geuren van gebraden lamskebab, couscousgerechten en kruidige tajineschotels.
Wij genieten echter maar kort van Marrakesh want onze uitdaging ligt vooral buiten de stad, namelijk in het op de achtergrond verrijzende Atlasgebergte.
Morgen vertrekken wij met de groep wandelaars voor een 12 daagse trekking door dat mooie Atlas gebergte. Nu nog in de verte zijn de toppen waarlangs we zullen lopen, afgewisseld door diepe kloven en groene valleien. Wij wandelen elke dag ongeveer 6 tot 7 uur en overnachten in de Berberdorpen, in hutten of als gast bij de Berbers. Wij zijn in goede handen van een lokale gids en hebben ook onze eigen kok die met ons meereist. De grote rugzak mag bij de ezels op de rug zodat voor ons alleen de dagpack rest. Onderweg gaat het flink omhoog, soms 1000m per dag en weer omlaag. Wij passeren enkele 3000 plus toppen en tegen het einde beklimmen we de hoogste top, de Toubkal op 4167 meter. Op ons vertrekpunt morgen is het ongeveer 38 graden celsius, later zal het afkoelen naar -3 graden als we boven zijn. Wij hebben alles bij en wij hebben er zin in!
Omdat er onderweg wellicht geen of amper bereik is, is de kans groot dat wij pas weer berichten als we terug zijn in het rumoerige Marrakesh.
Dan kunnen we wat meer doen en zien in deze sprookjesachtige stad in de sfeer uit Aladdin.
Warme groeten. Jacky en Theo.
06 Augustus 2014 - 09:49
Frans En Corry:
Wat een avontuur wat jullie weer gaan ondernemen.
Vanuit Rijsbergen wensen we jullie veel succes en veel plezier met deze onderneming.
Veel groetjes van ons beiden. -
06 Augustus 2014 - 10:06
Rudy Neefs:
Veel succes bij deze zware tocht. Wij hebben bewondering voor jullie activiteiten -
06 Augustus 2014 - 10:11
Hilly:
heel veel plezier en doe voorzichtig!
hartelijke groet,
Heel veel plezier!!!
Groetjes -
06 Augustus 2014 - 10:47
Yanint:
Wauw!!! al weer het volgende avontuur en wat vor een!!!! Er zal wel weer en prachtig verhaal komen straks denk ik!!! Heel veel sukses en plezier als jullie dit nog lezen en hati hati!!! Ik kijk al uit naar het volgende bericht! Groeties, ook van Holis. -
06 Augustus 2014 - 12:13
Sindy En Jan:
Hoi, wat een prachtig avontuur. De foto's willen wij wel komen kijken. Dat gaat fantastische zijn .
Veel plezier en geniet ervan.
Groetjes -
06 Augustus 2014 - 16:20
Peter En Rian.:
Dat ziet er gekleurd uit!!
Goed te horen dat jullie in veilige handen zijn, bij de gidsen die jullie deze tocht begeleiden.
Het gaat jullie aan niets ontbreken, conditie en goede zin is er al, prachtige natuur met letterlijk (en figuurlijk) hoogte en diepte punten, afwisselende slaapplaatsen.
Laat de verhalen maar komen, wij genieten op gepaste afstand mee.
Heel veel plezier en wandelgenoegen op deze tocht.
Groetjes uit Hattem. -
06 Augustus 2014 - 18:06
Kees En Marlies.:
Heel veel succes met deze toch wel zware tocht. Hopelijk kunnen jullie bij terugkomst genieten van de mooie mensen, het lekkere eten en het goede weer.
Groetjes van ons.. -
06 Augustus 2014 - 19:20
Marie-José:
Wow, wat een mooie foto's. Geweldig allemaal.
Geniet van de tocht!
08 Augustus 2014 - 10:45
Gertjan En Lian:
Hoi, wat weer een avontuur, inspannend en ontspannend. Mooie foto's! Geniet van de tocht en succes met de beklimmingen. -
15 Augustus 2014 - 09:00
Carla Donkers:
goedemorgen jacky en Theo,
Weer terug uit de bergen?
zal natuurlijk weer erg indrukwekkend zijn geweest.
Nu natuurlijk uitrusten aan het strand?
geniet ervan
liefs