Angkor tempels en Killing Fields - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu Angkor tempels en Killing Fields - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu

Angkor tempels en Killing Fields

Door: Theo

Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo

05 November 2008 | Cambodja, Phnom-Penh

Hello vanuit Cambodja.

Een prima vluchtje brengt ons van Laos naar Cambodja en we verruilen de Kip voor de Riel als betaalmiddel.
SIEM REAP is een echte toeristenmachine, heel de wereld wil immers de tempels van Angkor zien. Intussen zijn er dan ook meer hotels dan tempels.
De eerste dag fietsen we door het tempelcomplex (30 x 30 km) en bezoeken de mooiste van de honderden. Vanwege hevige regens vooraf is het de stad uitfietsen door hoog water, op het complex zelf uitstekend weer.
Voor ons 2tjes een mooie herhaling (na 7 jaar) en ook Fons en Els zijn onder de indruk van al dit moois.
De 2e dag kunnen we de stad niet meer uit, regen, regen, regen. We vermaken ons in de stad en bezoeken markten, alles tot de knietjes in het water, maar je moet wat.
's Avonds is het prima toeven in het oude Siem Reap, met de pubstreet als topper. Echt vacantie hier, waarbij musicerende oorlogsslachtoffers voor de sfeer zorgen !
In de late uurtjes is het terugtuktukken naar het hotel.

PHNOM PENH is de hoofdstad, een drukke grote stad.
De Killing Fields en Tuol Sleng museum herinneren aan het wrede regiem van Pol Pot, waar iedereen die je hier spreekt mee te maken heeft gehad.
Het is niet mooi, wel indrukwekkend en vreselijk tegelijk, maar als je hier bent kun je er niet omheen.
We zien het paleis van Norodom Shianoek, diverse pagodas en verblijven in Franse sferen op de boulevard.
Wij bezoeken mooie projecten voor straatkinderen, een heel groot probleem in dit land.

Wij nemen afscheid van onze reisgenoten na 4 hele mooie weken.
Fons en Els hebben de verlenging deze keer wat minder goed geregeld en zijn inmiddels naar huis. Wij hebben het heel gezellig gehad samen !

Wij gaan nog een 4 tal weekjes door op Bali en laten weer weten hoe het ons daar vergaat op heel erg bekend gebied.

Groeten Jacky en Theo.

FOTO's zijn er weer een paar geplaatst, ook bij de andere berichten; van de Angkor tempels en de Vang Vieng avonturen lukt het echt niet jammergenoeg.

• 05 November 2008 - 06:53

Ellen En Joop:

Ziet er weer mooi uit. Doe op Bali de groeten aan alle Wayan's,Ketut's en de mensen op het strand en niet te vergeten. Ellen en Joop

• 05 November 2008 - 07:04

Joop:

en te vergeten... Yantin natuurlijk, had daar moeten staan.

• 05 November 2008 - 08:40

Marlies En Kees.:

Wat jammer nou, heel veel geluk hebben jullie nooit he in Cambodja ? Wat een water overal. Maar nu hebben jullie het vast heel erg lekker op het mooie Bali. De groetjes aan iedereen en tot de volgende mail.
    Marlies en Kees.

• 06 November 2008 - 18:53

Ons An:

volgens mij zijn jullie al in meer tempels als kerken geweest.
    Erg indrukwekkend weer allemaal.Nog veel plezier.

• 10 November 2008 - 09:14

Peter En Rian:

Het ziet er wat nat uit, maar op een andere manier als in Nederland en dan is het ook allemaal niet zo erg.
    Bali zal wel beter weer hebben, ga nu nog even naar jullie prachtige foto's kijken.
    Groetjes en tot horens.