Groeten uit Ecuador - Reisverslag uit Quito, Ecuador van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu Groeten uit Ecuador - Reisverslag uit Quito, Ecuador van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu

Groeten uit Ecuador

Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo

07 April 2007 | Ecuador, Quito

Dag allemaal,

Het is weer echt ´go mundo´ als het vliegtuig met preciesie rond de bergtoppen zwengt om neer te strijken midden in de stad QUITO, de hoofdstad die gedrapeerd lijkt over een smalle bergkam; met het zicht op de Cotapaxi (5857 m) met zijn besneeuwde toppen is het meteen goed kennismaken hier; Quito is een heerlijke exotische stad, een echte zuidamerikaanse sfeer, vriendelijk en gezellig; de miljoenen stad ligt nagenoeg op de evenaar en bestaat uit een modern nieuw deel en een authentiek ´unesco gedeelte´ met veel mooie barokke kerken; het is goed geordend, relaxed en prima verblijven in het altijd plezierig lenteklimaat;
bij ´Mitad del Mundo´bezoeken we de enige en echte plek op de evenaar en staan we als echte toeristen met het ene been noord en het ander zuidelijke halfrond;

De transfer naar AMAZONEWOUD DE SELVA kost een dag reizen door afwisselende landschappen. Mysterische vergezichten in de nevelwouden van de Andes worden afgewisseld door hoge toppen, wilde rivieren, hoge watervallen en spannende bruggen; onderweg maken we een wandeling op ruim 4000 meter, zwemmen in hete warmwaterbronnen en eten de lekkerste forel te wereld;
Onze lodge in de jungle is een sprookje; we logeren in modern ingerichte woningen op palen, gebouwd van bamboehout en bedekt met palmbladen; het leven met alleen kaarslicht lijkt niet handig als de krullen van Theo vlam vatten bij het tanden poetsen, maar uiteindelijk wint toch de romantiek het hier;
een paradijs om te relaxen, maar nee, wij klauteren dagen achter onze Indiaanse gids Caesaro aan door het met lianen, baardmossen en bromelia´s gestofferde oerwoud; wij maken kennis met de hoge biodiversiteit van het oerwoud, horen van de geneugten en de gevaren en zien ook heel veel dieren; het eten van de citrusmieren is erg gezond, al proeven we wel een zoetzure kriebelsmaak;
volledig bezweet door de hoge vochtigheid (90%) wacht ons na de trips een duik in de Rio Napo en dobberen met een tube relaxed de rivier af terug naar de lodge;
´s nachts is het een inwijding in de magie van het oerwoud, horen voortdurend de nachtlijke junglegeluiden en zien de vuurvliegjes dansen;
de authentieke lifestyle van de Quichi indianen is interessant en we brouwen en drinken nog wat Chichabier met hen;
intussen hebben de zandvliegjes ons goed te pakken, brengen honderden (ja echt) jeukende plekjes aan waar we niet echt blij mee zijn;

met dit souvenier uit de jungle komen we aan in OTAVALJO en logeren wer in een hotelletje met gewoon gas water licht, heeft ook weer wel wat !
een indianenstadje in een mooie omgeving waarop diverse vulkanen neerkijken, waar de bewoners bijna allemaal nog traditioneel gekleed gaan en de sfeer mede gemaakt wordt door de enige echte Andes muziek; bijzonder zijn de grote kleurrijke ponchomarkt met een hoog winkel van sinkelgehalte en veel aanlokkelijke eetstalletjes met veel lekkers; het eten is hier fantastisch !
het is apart om op de koffie te gaan bij Mieke, een leeftijd- en dorpsgenoot (Zundert) die hier al meer dan 20 jaar woont en een leuk hostal/reataurantje heeft, bijna letterlijk op de spoorlijn;
de topper hier is voor ons wel de wandeling rond het prachtige Cuicocha kratermeer op ca 3500 mter hoogte (absolute hoogte voor de kenners); mooi mooi mooi !

en dan weer terug naar QUITO waar we een relaxte paaszaterdag hebben, met ons spaans op ´wat en hoe niveau´ al aardig een bestelling doen op de heel veel gezellige terrasjes hier, en ons voorbereiden op het vervolg van deze reis

jullie horen ervan

adios jacky en theo