GoGo varkens in Lovina - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu GoGo varkens in Lovina - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu

GoGo varkens in Lovina

Door: Theo

Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo

29 September 2009 | Indonesië, Batavia

Hello all,

Na rustig en mooi Lombok krijgt ons programma op BALI een wat drukker vervolg.
In KUTA is het spannend als brandweerwagens proberen ons complex te bereiken, dwars door Poppies 1, ons straatje waar dan 1000den brommertjes zoals altijd in de weg staan en vele vele mensen rondscharrelen.
Intussen wordt de brand geblust met emmers water uit het zwembad scheppen en doorgeven.
En met succes, brand onder controle, brandweer te laat.
Na onze happy hour biertjes gaat het drukke leven in Poppies weer gewoon verder………

………..tot de volgende morgen, als we om 7 uur letterlijk uit bed worden geschud.
Het is echt schrikken, eerst wat trillingen, en dan ca 15 seconden lang flinke schokken. Ons huisje beweegt, het bed en de stoelen verschuiven, we vliegen eruit en staan binnen enkele seconden buiten naast het zwembad. Iedereen is daar meteen, nog nooit zo een snelle collectieve wake up call gezien. In de straten is paniek, huilende kinderen en gillende mensen.
En het bleek een flinke aardschok, kracht 6,4 R/S, en dan zo dichtbij, ca. 30 km zee inwaarts. Overdag enkele lichte natrillingen. We horen dan van de voornamelijk materiele schade en een aantal gewonden.

Verder alles goed hier, lekker weer, lekker eten, lekker strandje, lekker alles.

Wij zijn special guest bij een jubileum van de lokale muziek vereniging in NUSA DUA. We hebben niets met die club, maar wel met de straatkinderen van Putu (YKPA) die daar een musical doen. Samen met de Balinese dansen van de dove meisjes. Heel professioneel en nog meer knap. Een lang VIP avond, hier zonder eten en drinken, maar wel (veel beter) met veel kroelen met de lieve straatkids.

En dan op naar LOVINA.
Het is druk in Lovina deze keer en zien weer vele jaarlijkse lokale vrienden en bekenden.
Maar we trekken vooral veel op met het (arme) gezinnetje van Niki Awan. Samen met zijn vrouw Ayu en de zoontjes Erica en Hendra vermaken we ons 3 dagen, een bezoek aan de Hot Springs is feest, winkelen in Singaradja en gewoon eens ‘lekker’ boodschappen doen is een zeldzaamheid. Zij (maar vooral ook wij) zijn erg blij met hun betere huisje wat we vorig jaar regelden voor hen, toen zij nog zo onhygiënisch en onveilig woonden in een bouwval. Zij waren zeker niet ongeschonden gebleven na de aardbeving van vorige week.
Ook goed is dat beiden weer aan het werk zijn, Ayu na haar oogingreep, Niki na zijn ziekenhuisopname aan de slag in een nieuwe job als private security bij Aussie/Ned expats.

Het voelt goed om weer een aantal noodzakelijke en nuttige dingen te regelen, die zij verdienen en waarvoor ze ook erg dankbaar zijn op hun zeer bescheiden manier.
Leuk is de aankoop 2 biggen en 4 kippen. Omdat het voorbije jaar succesvol was met 1 varkentje en 2 kippen hebben we Niki’s onderneming maar een extra impuls gegeven. En dat hele bedrijf speelt zich af op ca 100m2 inclusief het mooie huisje. Knap !
Ook knap is de rit terug uit het bergdorp, Zwangere (4 mand)Ayu rijdt de brommer, Jacky achterop, Erica tussenin en de 4 kippen erbij. Mooi mooi mooi!
Op de andere brommer de rest van het gezelschap.
(zie later uitgebreider www.nikiawan.waarbenjij.nu )

Flinke wandelingen in de omgeving zijn een goede afwisseling, ook het genieten op de zwarte lovina beach.
Boekje, bedje biertje en daarna de fantastische sunset hier.

Kortom, variatie genoeg in ons verblijf hier op Bali.

Groeten,
sampai jumpa mingu satu.