Tussen ceremonies en tatoes. - Reisverslag uit Kuta, Indonesië van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu Tussen ceremonies en tatoes. - Reisverslag uit Kuta, Indonesië van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu

Tussen ceremonies en tatoes.

Door: Theo

Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo

03 November 2012 | Indonesië, Kuta

Tussen ceremonies en tatoes.

Een maand lang zonder regen, nooit de jeans aan, altijd in het hemdje en korte broek en ’s avonds ‘oet moen’ bij 30 graden met een lekkere koude bintang.
’s Morgens vroeg ons trainingsrondje, dan de baantjes in het zwembad, een lekker ontbijtje erachteraan, tijd voor koffie en op naar het strand. Das pas lekker!

Deze laatste week is dan ook gewoon goed te doen hier voor ons. Dat geldt ook voor de mensen rondom ons, want het is de week van de massages, de kapper, de manicure en allerlei inkopen. Vooral Tonny houdt de economie hier goed op peil, ze zorgt voor recordomzetten.

Verder deze week vele ceremonies vanwege de volle maan, altijd heel mooi, vele kleuren, mooie mensen.
Ook mooi en kleurig zijn de vele tatoes in onze directe omgeving, vooral Aussies met een keur aan vleesgeworden schilderijen. Het zijn niet meer de ankertjes van vroeger of mama’s naam in een hartje. Neen, helemaal vol van nek tot pols, voor en achter, inclusief knokkels en oorlellen. Allemaal met hun ‘eigen yolanthe’ op de torso. Oorspronkelijk waren tatoos bedoeld als geheugensteun (Guy Pearce 2000). Het lichaam als notitieblok, en behalve kruisjes en andere tekens, vol met namen van (diverse) geliefden. De trendsetters nu zijn de voetballers, de chaoslijven Beckham, Schneyder, Janssen en anderen. En iedereen doet mee. Interessant zijn toekomstscenario’s. Wordt het een pijnlijke laseruitwissing bij slechte tijden, of later in de dementiefase als spiekbriefjes met alle namen bij de hand.

Wayan Rai, Koman en kleine Putu Ayu zijn een dagje onze gasten op het strand, en wij vieren de 6e verjaardag van Putu Ayu, alles met een heuse taart en kaarsje 6. Erg gezellig.

En natuurlijk is er de laatste week ook aandacht voor ‘onze’(ex-)straatkinderen. Het YKPA project is aan het uitgroeien tot een soort weeshuis, want deze maand zijn er 2 vondelingen bijgekomen in het huis. Schattige Putu Yasmin en Putu Angel hebben we bewonderd en voorzien van de mooie kleertjes en nodige spulletjes. Zij worden goed verzorgd.

We ronden deze prachtige maand hier af vandaag (zaterdag) met een dagje strand.
Het was weer leuk en iedereen had het helemaal naar de zin hier.
Eerst Fons Els Peter Yvonne Patrick Marjolein. Later Jasmijn en Sigfrid. En nu nog met Tonny. Alles leuk, alles gezellig.
Wij vliegen vanavond via Kuala Lumpur naar Amsterdam en melden ons zondagmorgen weer in Nederland. Wij zien velen van jullie weer snel.

Groetjes Jacky en Theo. Ook de groeten van Tonny.