Extra dagje op Bali, Bagus! - Reisverslag uit Kuta, Indonesië van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu Extra dagje op Bali, Bagus! - Reisverslag uit Kuta, Indonesië van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu

Extra dagje op Bali, Bagus!

Door: Theo

Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo

20 November 2010 | Indonesië, Kuta

In LOVINA ontvangen we in de late uurtjes Marlou Koen Sharon en Alexander, en onder het genot van veel Bintangetjes is er veel te vertellen natuurlijk. De andere dag maakt het heuse Rijsbergs peleton een pittige fietstocht, stevig bergop om de Buddhistische tempel te bezoeken en te zwemmen in de holy hotsprings van BANJAR. Het is genieten aan de noordkust van Bali, dolfijnen kijken, snorkelen, luieren met massages op het zwarte strand en veel lekkers en gezelligheid in de avond.

SANUR biedt ons een paar daagjes het luxe leventje, overdag verwend worden op het strand, ’s avonds culinair doen bij Ilona’s ‘Ratatouille’ en een tropische apres op een muziekaal terras.

In onze laatste week KUTA komt het Rijsbergse stapkwartet nog over voor een ‘midweekje Kuta’. Gezellig en mooi om samen hier op te trekken.

In BUNUTIN, in de binnenlandse bergen van Bali, bezoeken we weer de familie Rai, waar onder leiding van papa Rai een heerlijke Balinese maaltijd wordt bereid. Wayan en Koman zijn trots op hun Hollandse vrienden, en we vieren een feestje voor kleine Putu Ayu ( 4 jaar).
Wij nemen deel aan de ceremonie in het dorp, samen met de familie uitgedost in sarongs, en bidden met de Hindoepriesters onder een brandende zon. Heel warm, bijzonder mooi!

Een mooie klus hebben we nog in KUTA. We helpen de Marine Polisie mee om 83 reuzenschildpadden (>100kg) hun vrijheid terug te geven, eerder gevangen door stropers voor de illegale handel. We dragen ze naar de hoge golven, de plek waar ze thuishoren.

Dan gaan Kees en Marlies naar huis, een dagje eerder dan wij,……….. dachten we.
Want voor ons loopt het iets anders en is het nog even spannend, als wij het eerste traject vliegen en er problemen zijn met de motoren. Rechtsomkeer en wordt het ‘een extra dagje Bali’.
Er zijn ergere dingen in het leven is ons idee, en we zijn verbaasd hoe reizigers veranderen, met onredelijk tot agressief gedrag, en het niet accepteren dat een alerte gezagsvoerder ons weer snel en veilig terugzet op de grond. Onbegrijpelijk.
Niet voor alle medereizigers is er snel een andere ticket, maar zodra wij er een te pakken hebben (een dag later via Hongkong) ontsnappen wij (tegen advies van het vliegveld personeel) uit de groep gedupeerden en pakken wij nog een half dagje Kuta Beach. Met daar uiteraard veel verbazing, ‘very very quick back this time….’

Intussen zitten we nu dit verhaaltje te maken in het vliegtuig naar Hongkong en komt alles weer goed zo zie je maar. Een reiziger kijkt niet op een dagje..
Het mooie leven hier is weer voorbij, en morgen pakken we het mooie leven thuis weer op.

Allemaal lieve groeten en velen zien we weer snel.

Jacky en Theo