Ayubowan ! Fijn weerzien in Sri Lanka - Reisverslag uit Kandy, Sri Lanka van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu Ayubowan ! Fijn weerzien in Sri Lanka - Reisverslag uit Kandy, Sri Lanka van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu

Ayubowan ! Fijn weerzien in Sri Lanka

Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo

26 September 2005 | Sri Lanka, Kandy

Na een enigszins onhandige route via Amsterdam Kuala Lumpur en Singapore na 31 uren in Colombo. De warme ontvangst bij onze Sri Hollandse vrienden Jessica en Vinod, en onze lieve Dilka doen de trip snel vergeten. Behalve het achterblijven van een van de backpacks een prima reis.
Als de andere dag ook Fons en Els hier arriveren is het meteen een gezellige prinsjesdag in een prima ambiance onder de ruisende palmbomen.
Het acclimatiseren op het paradijslijk tropische strand verloopt uitstekend.
Dan het vetrek naar de culturele driehoek. Onze driver Mister Perera leidt ons door een ware 'tuin zonder seizoenen' met uitbundige plantengroei, geurende bloemen en bijzondere vruchten. We genieten van Minhitale, Adhuradhapura en Polonnaruwa met de parelwitte dagoba's, de oude hindutempels en de vele vele buddahs. De geschiedens van de koningen en goden is fascinerend, en nog meer de voormalige plaatsen waar zij leefden, werkten en vooral ook mediteerden.
We verlaten deze culturele streek via Dambulla met de cavetempels en Sygriya waar we de hoge rots beklimmen en via 1860 treden de top bereiken.
We rijden door het nationale park waar vele olifanten in deze droge tijd gedwongen worden om aan de meren komen drinken.
Het is smullen van de natuur hier.
Tussen alles door is het ook letterlijk smullen van de lokale curries en de vele andere spicy gerechten. Behalve de erg hoge temperaturen rechtvaardigt dit ook op zijn tijd een goed en groot glas bier.
Intussen zijn we in Kandy aangekomen waar we vele dingen gaan doen en vrienden zien samen met Fons en Els. Hebben wat afspraken hier en daar met nog goede bekenden uit het voorjaar.
Kortom: het leven is goed hier in deze eerste week en de verwachting voor de komende dagen is zeker niet veel anders.

Groetjes en veel dank voor de vele reacties op deze site en in de hotmail box.

Jacky en Theo en natuurlijk ook Fons en Els.