Van Ecuador naar Bali - Reisverslag uit Bali, Indonesië van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu Van Ecuador naar Bali - Reisverslag uit Bali, Indonesië van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu

Van Ecuador naar Bali

Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo

14 Mei 2007 | Indonesië, Bali

Dit is dus werkelijk de halve wereld rondvliegen, naar de andere kant van de wereld. Een reisje van Zuid Amerika, met een korte gezellige (maar heftige) Oranje break op 30 april in Nederland, naar Bali.
Maar geen last van jetleg na jetleg of zoiets, maar gewoon weer genieten hier. Het is prima, zeker met het gezelschap van Tonnie (de zus van Jacky) en onze vriend Joop (de man van Ellen).
Joop is bekend hier, ontmoet vrienden van eerder, kent de beste plekjes en weet goed de weg. Tonnie debuteert als Bali ganger, kijkt haar ogen uit en heeft het zeer goed naar haar zin. Haar 'snuffelstage' hier is geslaagd, ook volgens vele Balinezen, want Tonnie heeft een grote positieve invloed op de economie hier.
Tot nu toe is het een relaxed verblijf. Zonder avontuurlijke uitspattingen, geen wilde feesten, maar veel verblijf op het strand met zon zee boekje biertje. Afgewisseld door een vroege strandwandeling, een lekkere masssage, een frisse duik in de woeste Balizee, en met een plankje op de hoge Kuta golven.
Het bezoek bij de familie Rai in de bergen van Tabanan is een topdag, en ook nu weer een feest in het gehuchtje Bunutin. Oud en jong, familie en buren hebben met ons een gezellig dagje in de authentieke compound waar ze met zijn allen wonen. En natuurlijk het weerzien van Putu Ayu, die met haar half jaar een flinke meid is geworden.
In de sawah's wandelend zien we hoe hardwerkende rijstboeren hun karige loontje bij elkaar ploeteren, in een prachtig decor, aangekleed door volle papayaboemen en felrode pepervelden.
Het bezoek aan Tanah Lot, de mooie tempel in de zee, de 'Taj Mahal van Bali' blijft altijd leuk.

Als wij dit schrijven zijn tonnie en Joop weer onderweg naar huis, waar de burgerlijke sleur weer wacht.
Wij gaan nog 2 weekjes verder hier, hebben leuke plannetjes, te beginnen met een klein verhuizinkje vandaag naar Sanur Beach.

Jullie horen van ons.

Sampai jumpa lagi. Ketut dan Wayan.
Tot ziens hoors mails. Jacky en Theo.