Karnaval Kuta Bali
Door: Theo
Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo
26 Oktober 2012 | Indonesië, Kuta
omdat de WEBLOG ( www.jackyentheo.waarbenjij.nu ) eruit lag hier de verlate plaatsing van ons eerste verhaalt;
Karnaval in Kuta Bali
Het is nu al weer ruim 2 weken geleden dat wij samen met zus Tonny in KUTA aankomen. En het is meteen een gezellige boel. Wij ontmoeten Fons Els Yvonne Patrick. Later in die week voegen Peter Marjolein Jasmijn Sigfrid hier nog bij en wij hebben een heuse Rijsbergse-Ettense raad van elf hier. Bijna, omdat Yvonne zich weer moet melden bij Inbev Breda, niet zo’n slechte plek lijkt ons, en Patrick de stand op moet gaan nemen bij de Plus in Rijsbergen..
Toepasselijk die 11, want het is hier Karnaval, de jaarlijkse herdenkingsweek van de terroristische aanslag 2002. En dit jaar bijzonder vanwege ‘10 years memorial’.
Wat vliegt de tijd, ook toen waren we erbij hier. Niet meer aan denken.
Fons en Els hebben hun mooie rondje Bali er dan al opzitten, en het was genieten voor hen!
In KUTA zijn het vooral de beach, de machtige golven en de gezelligheid onder de boom bij de koelbox. Het thuisgevoel is voor ons kompleet door de geuren van wierook, fruit, klapperolie, kretek-tabak, trasi, doerian, en vooral al die beste vrienden hier.
De dag begint voor ons met de (bijna) dagelijkse strandrun.
Wij bezoeken YKPA, het project met de (ex-)straatkinderen waar vooral Putu veel respect verdient, zij is de jonge founder van het project. Ook Tonny Fons Els zijn onder de indruk van het project. De kids zijn altijd blij als we er zijn, en voor ons is het plezierig en nuttig om daar wat ‘rond te hangen’. Dit project steunen geeft een goed gevoel, en wij hebben ook nu weer vele spullen mee kunnen nemen van huis, iedereen dank daarvoor!
BUNUTIN is het bergdorpje in Tabanan waar onze grote vriend Wayan Rai woont. Wij bezoeken de familie daar en zoals altijd worden we hartelijk ontvangen en top verwend door een heerlijke lunch. Wij ruiken en proeven hier de echte Balinese keuken. De ikan bakar en sate lilit zijn de toppers van Papa Rai. Heerlijk, enak sekali!
Fons Els Peter Marjolein verlaten het eiland, Jasmijn Sigfrid Tonny gaan met ons verder en wij steken het eiland over naar LOVINA.
Onderweg bezoeken we de ULU DANU tempel in het Baturmeer, zien we de kleurige rituelen van ceremonies, prachtige orchideeën in het wild en eindeloze rijstterrassen.
LOVINA is ‘lumba lumba’, dolfijnen spotten, en het is deze keer een record. Nooit eerder zagen we zulke grote groepen en zulke hoge jumps naast onze bootje, regelmatig met een mooie salto. Ook voor onze schipper Niki een mooi succes zo.
Ook treffen we kleine Teo Kecil even en mama Ayu.
Jasmijn Sigfrid Theo maken de pittige fietstocht naar boven om Brahma Arama Vihara, de Buddhistische tempel te bezoeken. Tonny en Jacky hebben 2 knappe brommermannetjes gevonden om weg te brengen, onze goede vrienden Niki en Nyoman. Het zwemmen daarna in de holy hotsprings van BANJAR maakt ons een weer aantal jaren jonger.
Het luieren op het zwarte strand, de lekkere massages, veel lekkers en gezelligheid in de avond zorgen voor het echte vitamine-V gevoel.
De oversteek naar CANDIDASA volgt snel en er staan daar veel activiteiten op het programma. Jullie horen ervan. Groeten uit een heel (lekker) warm Bali.
Jacky en Theo, en van onze reismaatjes Tonny Jasmijn Sigfrid.