Midweekje Ubud
Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo
28 Oktober 2006 | Indonesië, Ubud
Als wij in Ubud zijn is het voor ons allen weer een mooi programma; het museum van Antonio Blanco blijft bijzonder en gewoonweg mooi; hetzelfde geldt voor de diversiteit aan kunst, de lotusgarden en de lokale markt;
het wordt echt aktief als we door de fameuze Saya rijstterassen wandelen ('uit de folder'), en het is pittig om terug in Ubud centrum te komen;
ook pittig is de rafting waar kees gertjan lian theo de woeste telaga waya rivier bedwingen, terwijl jacky en marlies zich laten verwennen in de esthetic spa;
als wij gunung kawi bezoeken zien we een van de mooiste tempels van bali en in tirta empul voelt het bijzonder als wij temidden van de badende balinezen staan, een hindu hoogtepunt; bij goa gaja en yepuhluh ontmoeten wij wayan (van 100+ ??), gevolgd door een onverwacht bezoek bij Siki en Putuh die wij al zoveel jaren kennen;
na de actieve midweek Ubud wordt het relaxen in Sanur volgens de inmiddels bekende formule 'zon zee zand bedje boekje biertje'; en dat gaat ons goed af op het bountystrandje, afgewisseld met wandelen, massage etc;
een verrassing is de ontmoeting met oud reisgenoot Ilona waarmee wij in de jaren 90 oa. China en Filippijnen deden; het bijpraten in haar restaurantje alhier klinkt dan als een symphonie van reisverhalen; als wij dan hier ook nog collega Marian ontmoeten vraag je je af of de wereld inderdaad zo klein is of wij zoveel mesnen kennen;
of is het toch 'toeval bestaat niet!' (jc)
toevallig reizen wij morgen weer wel verder naar west bali Candidasa; jullie horen wervan;
groeten, ook van onze gezellig reisgenoten
jacky entheo