Weekje actief Zeeland.
Door: Theo
Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo
05 September 2020 | Nederland, Haamstede
Een dagje fietsen op WALCHEREN is een mooi begin van deze vakantieweek. Na Oostkapelle en Domburg passeren wij nog vele toeristendorpen waar duidelijk het naseizoen is aangebroken.
Wij steken over via de stormvloedkering naar BURGH-HAAMSTEDE waar we de rest van de week verblijven in een mooi Landal-huis.
De Tour de WESTERSCHOUWEN is een zeer mooie fietstocht. Ruim 50km door speelse duinen, over strakke dijken en door vlakke akkerlanden. En op terrasjes in idyllische Zeeuwse dorpen en bruisend RENESSE.
's Avonds culinair in Brasserie de Mood..... of wordt het gewoon thuis koken....? Het blijft een spannende vakantie hier :-)
Het 'rondje Schouwen Duiveland' is ruim 60km en gaat door prachtige natuur, met mooie stops in ZIERIKZEE en BROUWERSHAVEN. De landhuizen in SCHUDDEBEURS zijn bijzonder.
De mosselavond in 'de stad' maakt de dag compleet en nog meer Zeeuws. En een beetje meer Duits want dat is wel de meest gesproken taal hier.
Dan een stromachtige dag, maar wel goed voor een combi wandel-fiets-wandel dag in en rond de 5 kerkdorpen hier. KASTEEL HAAMSTEDE is mooi. de bunkers in de duinen bijzonder. De strandwandeling is met gratis zandstraalbeurt, de fietstocht met 'overstekende duinen'.
En met erg lekkere dingen onderweg.
Kortom: een lekker snel weekje uitwaaien en genieten in Zeeland.
In afwachting tot de vouchers en tickets verzilverd kunnen worden.
Groetjes Jacky en Theo
05 September 2020 - 16:47
Arthuur:
Hoi Theo en Jacky wij gaan toevallig morgen paar dagen richting Zeeland om te gaan fietsen, hebben net Texel achter ons gelaten!! Hoe is t verder? Grt Petra en Arthuur -
05 September 2020 - 18:49
Frans En Corry:
Hallo Jacky en Theo, weer hartelijk bedankt voor het leuke verslag en de herkenbare foto’s.
Als Zeeuwse waren het veel bekende plekjes met leuke herinneringen.
Zo zie je maar hoe mooi Nederland is.
We wensen jullie het allerbeste en blijf gezond.
Groetjes van ons. -
06 September 2020 - 04:34
Jantine:
Ziet er prachtig uit en het is duidelijk te zien dat jullie genoten hebben!! En....mosselen eten...heerlijk!!!! Hopen jullie snel weer hier te zien. Geniet lekker door en groetjes vanaf Lombok. -
06 September 2020 - 19:01
Hannie De Kreek:
Jullie reisverslag doet bijna denken dat Zeeland héél ver weg is. Ofwel jullie maken dichtbij huis ook heel interessant en leuk -
06 September 2020 - 20:28
Peter En Rian:
Wij komen net terug van een weekje Noord-Holland, met oa fietsen in de duinen van Castricum. Met donderdag heel de dag regen, rest van de week genoeg actief buiten kunnen zijn. Gaat Bali nog door?? -
09 September 2020 - 12:39
André Pemen:
Jacky en Theo,
Dit is wel even iets anders dan Bali, Lombok, Ethiopië, Tibet of Zuid Amerika maar ook Nederland Heeft zijn charme zoals jullie nu zelf ook ervaren. En wie het kleine niet eert is het grote niet weerd.
Als ik jullie verslag lees is het geen strand vakantie maar een combinatie van relaxen en ontdekken zoals ik van jullie gewend ben.
Het wordt nu tijd vind ik om al jullie reis ervaringen eens op papier te zetten. Ik weet zeker dat er veel belangstelling voor zou zijn.
Bedankt weer voor jullie berichtje en we zien uit naar jullie volgende reisdoel.
Goeie ‘vlucht’ terug naar de Knijnenstraat.