Duiken in SharkCorner
Door: Theo
Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo
29 November 2007 | Indonesië, Sanur
naar LOVINA is het een mooie oversteek waarbij we opnieuw mooie ongeschonden binnenlanden met plaatjes van rijsterrassen passeren; we doen in de bergen Bedugul aan en bezoeken daar de mooie tempels in het Bratanmeer;
in Lovina treffen een heel rustige badplaats, meer vissers dan toeristen;
Vihara is de enige Buddahtempel in Bali, is mooi en ligt op een steile berg; Jacky en Annie zitten al wat langer onder de cashewnotenboom boven als Theo de top bereikt met de bike, eindelijk nog eens een keer zonder af te stappen op he traject naar boven; de afdaling is veneinig vanwege de diepe kuilen in de slechte weg en de overstekende kippen die vluchten uit de Warungs waar ze weldra omgetoverd worden tot sate ayam;
fietsen in de charme van Bali binnenland!
baden bij de warme (hete!) bronnen Air Panas Banjar is supergezond en wij natuurlijk opnieuw een paar jaartjes jonger als we eruit stappen na een uurtje poedelen en zwemmen; mooi mooi mooi !
de sunset op Lovinabeach is mooi, en voor de sunrise dobberen we al om half 6 vroeg uit de kust op de Javazee; en het is dan echt 'lumba lumba' tijd; zoals we thuis de mussen in de tuin zien vliegen, maken 100den dolfijnen urenlang salto's en schroeven rondom ons 3persoonsbootje; ongelooflijk veel en het blijft mooi mooi mooi !
als apostelen van het goede leven melden we ons in SANUR, een badplaats met luxe, (inclusief ons hotelletje Ari Putri) waar het aardig op een Nederlands-Duitse kolonie gaat lijken; ondanks deze vele expats is het goed toeven, een heerlijk wittestrandleven en meteen onze eerste regenbui deze reis;
de afzakkertjes op de strandbars doen het goed en de avonden zijn hier vol muziek, lekker eten en gezelligheid;
een heel mooie afwisseling is het duiken langs de koraalriffen enkele km uit de kust; in Shark Corner zien we kleurrijk koraal met vele vele vissen, planten etc. etc;
intussen nadert de feestmaand december en wij gaan deze inzetten in Kuta; dit gaat opnieuw goedkomen denken wij met 3tjes en julie horen ervan;
groeten aan allen, familie, vrienden, buren, collega's, kennissen, etc.
semia bagus di sini
jacky theo wayan2 en ketut