Echt vakantie in Kuta
Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo
09 November 2005 | Indonesië, Batavia
Intussen is Kuta natuurlijk erg verwesterd waar de cultuur opbokst tegen de economie en de balinese gamelanmuziek bindt tevergeefs de strijd aan met de harde rockmuziek.
Maar de klok blijft hier zeer zeker wel lekker langzaam tikken en is het voor ons echt vakantie hier. De zon blijft schijnen en in deze regentijd hebben we alleen maar druppeltjes gezien sinds 3 weken. Wij brengen veel tijd door op het strand, vaak onder de bomen waar alle lieve dames ons badlaken beschouwen als de divan van de psychiater waar heel veel gezegd en nog veel meer gevraagd kan worden.
Deze dagen eten we smiddags dagelijks bij mammie Evi op het strand, worden we prima verzorgd, werken we de nodige massages af, gaan even naar de kapper zodat we weer zacht en knap huiswaarts kunnen.
Tanah Lot is de tempel in de zee, een lekkere fietstocht hierheen is een aangename break.
Ook wordt er flink ingekocht door vooral Kees en Marlies. Een extra grote tas is de oplossing, zij moeten wel goede vrienden hebben bij de douane denken wij.
En dan de schildpadden van het project Profauna. Op ons strandje wordt al ca 50 dagen gewacht op het uitkomen van de aldaar gelegde eieren. En jawel, dan is het het zover en het is dan geweldig om in deze kraamkamer te mogen vertoeven en 75 baby's te helpen bij de start van hun leven. Net voor de zonsondergang plaatsen we de turteltjes in zee om de vrije natuur in te gaan. Helaas oveleeeft slechts 1 op de 1000. Maar dan nog is het altijd erg leuk om hierbij te helpen.
Kees en Theo zijn veel in het water, zeker sinds zij beter overweg kunnen met de surfplank in de woeste golven.
Verder is het lezen lezen lezen, en uiteraard stiekem een beetje aftellen. De laatste avond is de (voor ons 2tjes intussen gebruikelijke) Bali Asi party. En het is weer groots, gezellig en veel lachen
Vandaag, woensdag 9-11, is het een kort dagje hier. Zo meteen naar het vliegveld, van Denpasar via Kuala Lumpur naar Amsterdam.
Donderdag zullen we heel vroeg daar zijn en al snel velen van jullie weer zien.
Ook dan laten we nog van ons horen.
Het zit erop hier en hebben genoten !
Groetjes Jacky en Theo,
ook van Kees en Marlies