Mooi Pieterpad - Reisverslag uit Pieterburen, Nederland van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu Mooi Pieterpad - Reisverslag uit Pieterburen, Nederland van jacqueline en theo rijckevorsel - WaarBenJij.nu

Mooi Pieterpad

Door: Theo

Blijf op de hoogte en volg jacqueline en theo

06 Juli 2009 | Nederland, Pieterburen

Mooi Pieterpad !

Dag allemaal,

Wij zijn nog nooit zover weggeweest (in Nederland). Hebben een verre reis noordwaarts gemaakt om de start te maken van het Pieterpad, de langste wandelroute van Nederland, start in Pieterburen Groningen en finish op de Sint Pietersberg Limburg, totaal ca 490 km!
Maar we stellen jullie gerust, we doen dat niet in 1 keer, maar we pakken het wel stevig aan.
En nog iets, ‘we’ zijn dat deze keer Jacky en loopmaatje Jeanne.
De mannen, Theo en Marius zijn van de verzorging deze reis en regelen alle faciliteiten.

1e etappe
start op vrijdag 3 juli in Pieterburen waar we uitgezwaaid worden door de vele gegympte wadlopers daar. Het is een snikhete dag als we door het weids open landschap wandelen richting de stad Groningen. Wij doorkuisen de stad en passeren mooie bezienswaardigheden zoals de Martinitoren en het Waaggebouw.
Na de stad verandert het landschap en we wandelen richting Haren, het einde van onze eerste etappe, goed voor 38 km, waarvan de laatste kilometers gezelschap van de meewandelende mannen.

Tussen de etappes verblijven wij in een bungalow in Gasselte, centraal gelegen in ons programma. Het is treffen daar met de 2 topkoks Theo en Marius, gezellig en zonder herrie in de keuken, en heel lekker aan tafel.

2e etappe
gaat verder vanuit Haren via (voor de kaartlezers) Zuidlaren, Gasteren, Rolde richting Schoonloo. Op deze zonnige zaterdag is het heerlijk lopen, ontmoeten gezellige mensen onderweg, en is het genieten van de fantastische natuur. Behalve regelmatig een paar reeën, zien we veel vogels waarbij nu en dan ook ooievaars.
Na 42 km is het eindpunt daar en moeten de mannen worden opgeroepen voor het vervoer.

En dat duurt even omdat de mannen fietsend een dagje Groningen doen en dat het wat meer tijd kost dan ingeschat. Rascoureur Marius legt Theo (aan zijn wiel) een hels tempo op om tijdig ter plekke te kunnen zijn.
Na deze fietsrit van ruim 80 km is het ook voor de fietsers goed uitrusten in het zonnetje in de tuin, en daarna weer lekker presteren in de keuken.
Over de nachten is weinig te melden, want het is prima slapen hier na deze intensieve dagen.

3e etappe
gaat vooral door veel bossen waar we geplaagd worden door zoemende en prikkende horzels. Vanuit Schoonloo weer verder en door naar mooi Sleen en het iniminikleine esdorp Den Hool. Blij uit de bossen verlost, langs mooie kanalen met veel zondagse en zomerse bedrijvigheid. Wat een fantastisch zomerweer, vanaf ’s morgens half zeven zon zon zon, lekker lopen, veel drinken maar het gaat goed. Wel een zware 40 km tocht vandaag.

Op zondagavond met een koud biertje en wijntje in de tuin is een paradijselijk gevoel. Het zijn echt happy hours hier, en na het diner en een afzakkertje is het weer tijdig rusten. Want morgen is het weer heel vroeg dag, de laatste etappe is dan daar.

4e etappe
vanuit Den Hool richting Coevorden, de enige echte, en mooie, stad van Drenthe. Het is mooi, via de Drenthse Poort naar het zuiden. De Hunnebedden sieren de route en het is een lust de kleine dorpjes te passeren met hier en daar (heel soms dan) een lekkere terrasstop.
We lopen veel langs de Drenthse Vecht en het is mooi mooi mooi!
Via Gramsbergen en Hardenberg bereiken we na 36,5 km Rheeze, weer piepklein esdorp, dit keer echter met een grote finale, want we hebben er ons eerste deel opzitten, totaal 156,5 km !
Ons doel gehaald, en genoten, omdat ………….lopen de menselijke snelheid is !

Op naar de volgende 4 etappes in………………

Wandel- en fietsgroeten van Jacky Theo Jeanne Marius.